Els llamps han provocat el 29% dels incendis forestals declarats enguany a la Comunitat Valenciana

De gener a agost s'han declarat 277 incendis.

Imatges de l'incendi forestal de Xèrica, a l'Alt Palància
Imatges de l'incendi forestal de Xèrica, a l'Alt Palància / Prevenció d'Incendis

Des del principi d'any, s'han declarat 277 incendis forestals a la Comunitat Valenciana, el 35,4% dels quals causats per accidents o negligències; el 29,5%, per la caiguda de llamps; i el 24,5%, provocats. Així ho recull l'anàlisi del Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat, que ha informat que del total d'incendis, 145 s'han produït a la província de València, 69 a Alacant i 63 a Castelló.  

La majoria dels incendis provocats per llamps s'han produït durant el mes de maig, 20, i les primeres setmanes d'agost, 12, com és el cas de l'incendi forestal declarat a Llutxent que ha cremat la Safor i la Vall d'Albaida.  

Quan són incendis intencionats, deguts a causes humanes, els informes que elabora el grup operatiu es remeten a les fiscalies i, si han d'intervindre actuacions judicials contra els presumptes autors, es remeten al jutjat competent, com a part de la funció de policia judicial genèrica que tenen atribuïda els agents mediambientals de la Generalitat.  

Per la seua banda, en els casos en què no hi ha indicis de delicte, el departament de sancions de la Conselleria de Medi Ambient instrueix els expedients sancionadors, de manera que els agents exerceixen la funció de policia administrativa.  

També et pot interessar

stats