Llargues cues a l’aeroport d’Alacant per la primera jornada d'aturades dels controladors de seguretat

Demanen possibilitats de conciliació i que es faça efectiva la desconnexió digital, així com cobrar el que estipua el conveni

Cua a un dels controls de seguretat de l'aeroport d'Alacant - Elx Miguel Hernández / À Punt NTC

A l’aeroport d’Alacant-Elx s’han format aquest divendres llargues cues a causa de la primera jornada de parades dels vigilants de seguretat, que protesten pel que qualifiquen de situació laboral precària.

Els treballadors asseguren que no poden conciliar, que no es respecten els descansos entre jornades laborals i que els volen imposar el torn partit. A més, denuncien que no cobren el que estipula el conveni, segons ha explicat a À Punt Notícies María Jesús Álvarez, membre del comité d’empresa de l’aeroport per CCOO. 

Aquest divendres ha sigut la primera de les 45 jornades de vaga que han programat i que s’allargaran fins a gener. Les aturades són d’una hora en el torn de matí i d'una altra en el de la nit. Els serveis mínims s’han fixat en un 85%, però, malgrat això, s’han generat llargues cues que han provocat el malestar entre els viatgers i viatgeres perquè controlen l’accés a les pistes d’embarcament i la facturació de les maletes. Moltes de les persones que s’han vist afectades han patit la incertesa de no saber si arribarien a agafar l’avió a l’hora.

També et pot interessar

stats