El litoral valencià registrarà ones de tres i quatre metres aquest divendres de vesprada

Aemet decreta l’avís taronja perquè el vent, de fins a setanta quilòmetres per hora, prendrà força i deixarà una mar rebolicada

Una bandera roja oneja en una platja
La mar estarà rebolicada des de les tres de la vesprada, amb ones de tres o quatre metres, segons les previsions d'Aemet / Shutterstock

El litoral de Castelló i de València i la costa nord d’Alacant estan en avís taronja segons l’Agència Estatal de Meterologia, Aemet, perquè el vent pot alçar ones de fins a set metres, encara que no serà la tònica general. El fort vent que es preveu, amb ràfegues de fins a setanta quilòmetres per hora, deixarà la mar rebolicada i un onatge perillós; de fet, veurem ones de tres o quatre metres per tota la costa.

El vent de l’est i nord-est anirà prenent força a mesura que avance el dia fins a provocar un temporal marítim important en aigües valencianes. S’espera mar grossa, ocasionalment “molt grossa”, segons apunten des d’Aemet.

L'organisme ha actualitzat aquest matí els avisos meteorològics vigents en la Comunitat Valenciana, on el vent bufarà del nord i nord-est de 50 a 70 km/h, amb força 7 a 8 en la costa. Això suposarà que hi haurà ones d’entre tres i quatre metres, però no es descarta arribar als set, com adverteixen en la xarxa social X.

Aquest avís entra en vigor a les tres de la vesprada al litoral nord del territori, mentre que al litoral sud estarà serà a les sis de la vesprada. 

També et pot interessar

stats