La línia 5 del TRAM d'Alacant ja connecta Porta del Mar i Platja de Sant Joan

Ofereix el servei de manera estacional entre juny i octubre, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

VÍDEO | La línia 5 del TRAM d\'Alacant ja connecta Porta del Mar i Platja de Sant Joan

El TRAM d'Alacant uneix les parades de Porta del Mar i Platja de Sant Joan a partir d'aquest dilluns a través de la nova línia 5, que oferirà el servei de manera estacional entre juny i octubre, i permetrà al veïnat de la platja de Sant Joan disposar d'un tramvia en direcció a Alacant cada 15 minuts. La freqüència de pas prevista en aquesta línia és de 30 minuts. 

La línia entra en servei després d'acabar les obres del túnel de la serra Grossa, que ha permés la circulació en doble via en un tram que "actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La nova connexió tramviària aprofita la plataforma de l'anterior línia 4 entre Porta del Mar i Sangueta, que va suspendre el funcionament a l'estiu del 2013. Així, la nova línia 5 coincideix en el recorregut amb l'actual línia 4 en quinze parades, des de plaça de la Corunya a Sangueta, i té dues parades pròpies a les estacions de la Marina i Porta del Mar per a completar el traçat.

Les línies 4 i 5 ofereixen un tramvia cada quart d'hora als habitants de la platja de Sant Joan en direcció a Alacant, amb destinació alterna a Estels i Porta del Mar. Així, els usuaris de la línia 5 tindran la possibilitat de fer transbord a la parada de Sangueta i connectar amb els tramvies de les línies 1 i 3 per a accedir a Estels.

També et pot interessar

stats