El límit de velocitat en carreteres convencionals baixa a 90 km/h

Aquest dimarts entra en vigor una mesura que pretén reduir l'elevada sinistralitat en aquestes vies.

El límit de velocitat en carreteres convencionals baixa a 90 km

Des d'aquest dimarts, el límit de velocitat en les carreteres convencionals de doble sentit es redueix de 100 km/h a 90 km/h. L’objectiu és reduir la sinistralitat en aquest tipus de vies on tenen lloc el 66% dels accidents mortals de la Comunitat Valenciana, i on la velocitat és la causa d’un de cada cinc accidents.

Aquesta modificació suposa la desaparició dels diferents límits de velocitat genèrics establits, 90 i 100 km/h per a turismes i motocicletes, en funció de si la via disposava, o no, de metre i mig de voral practicable, i el redueix a una limitació general de 90 km/h. 

Els canvis afectaran uns 10.000 quilòmetres de vies. A més, aquesta iniciativa suposa reduir la diferència de velocitat entre vehicles de transport de viatgers i mercaderies respecte dels turismes.

Amb aquest canvi normatiu, s'uniformitza la velocitat dels camions en carreteres a 80 km/h, límit que és comú en la majoria dels països de la Unió Europea.

En el cas dels autobusos, la limitació genèrica de velocitat és de 90 km/h a causa de la baixa sinistralitat continuada d'aquest tipus de vehicles, que en el cas d'Espanya té una ràtio de morts un 40% menor que la ràtio total de la UE. Malgrat aquesta velocitat, l'article 48 estableix una nova excepció a aquells autobusos que no tenen cinturó de seguretat, ja que aquests no podran circular a més de 80 km/h.

També et pot interessar

stats