El líder de la Mocro Maffia holandesa detingut al gener es fuga després de no presentar-se als jutjats

El jutjat central número 2 de l'Audiència Nacional ha emés una orde europea de detenció i lliurament per a donar amb el parador d'un dels objectius prioritaris dels Països Baixos

El mafiós Karim Bouyakhrichan entre dos agents en una imatge d'arxiu
El mafiós Karim Bouyakhrichan entre dos agents en una imatge d'arxiu / CNP

Karim Bouyakhrichan, presumpte capitost de la coneguda com a Mocro Maffia holandesa que va ser detingut al gener en una operació de la Policia Nacional, s'ha fugat després de no presentar-se als jutjats.

El jutjat central número 2 de l'Audiència Nacional ha emés una orde europea de detenció i lliurament (OEDE) per a donar amb el parador d'un dels objectius prioritaris dels Països Baixos. Les diferents branques de la Mocro Maffia estan darrere de les amenaces contra la Casa Reial i la princesa hereva al tron, Amàlia d'Holanda.

Segons ha avançat la Cadena SER, Karim Bouyakhrichan va aconseguir escapar després de quedar en llibertat provisional el 18 de març per part de l'Audiència Provincial de Màlaga amb mesures cautelars com la retirada del seu passaport, l'obligació de personar-se al jutjat cada quinze dies i el pagament d'una fiança de 50.000 euros. La decisió va comptar amb el suport de la Fiscalia Antidroga.

Al gener, la Policia Nacional va detallar l'operació amb la qual havien colpejat una estructura de la Mocro Maffia a la Costa del Sol i va arribar a bloquejar 172 propietats valorades en 50 milions d'euros i prop de 3 milions en comptes bancaris.

Els responsables de la UDEF es van felicitar per arrestar-lo després d'anys d'investigació.

També et pot interessar

stats