Laura Soler (PSPV): "Visibilitzar la discapacitat cognitiva i la igualtat són els grans reptes"

La primera diputada en cadira de rodes de les Corts explica el treball que es planteja per a aquesta legislatura.

Laura Soler (PSPV): \"Visibilitzar la discapacitat cognitiva i la igualtat són els grans reptes\"

Aquest 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aprofundim en el significat d’aquesta jornada amb la diputada socialista a les Corts Laura Soler, que destaca l'emoció que va sentir quan va poder dirigir-se a la resta de diputats de l'hemicicle des de la tribuna d'oradors, després de les obres d'accessibilitat que acaben d'escometre's. "Va ser molt emocionant perquè em trobava en igualtat de condicions amb la resta de companys", assenyala.

Laura està en política des del 2007 i des d'aleshores ha millorat l'accessibilitat "sembrant de rampes la ciutat d'Alacant i la universitat", com ella diu. Però, malgrat que en la teoria hi ha més conscienciació pels entrebancs amb què es troben les persones amb diversitat funcional, en la pràctica queda molt per fer per a canviar la mentalitat de la gent. Amb el bon humor que la caracteritza, recorda una anècdota que li va passar fa poc en un fòrum: “Donaren un manifest a tots els diputats que estaven al meu costat i a mi no, perquè pensaven que no era diputada per anar en cadira de rodes".

Passar del cuidador a la figura de l’assistent personal

Eliminades les barreres a les Corts i per on ella passa, Laura Soler explica que la primera legislatura va ser la del reconeixement de drets de les persones amb discapacitats i aquesta serà la de l'adquisició d'eixos drets. També serà, com remarca, la d'aconseguir la figura de l'assistent personal per a arribar a tindre una vida independent amb igualtat de condicions respecte a la resta, com s'estableix en la Llei de dependència i de promoció de l'autonomia personal.

Laura Soler és portaveu socialista de Serveis i es mostra orgullosa de treballar en política "perquè és anar més enllà del que s'espera de persones com jo". Reivindica, hui i tots els dies, que la societat tracte amb naturalitat les persones amb discapacitats, que es visibilitze la discapacitat cognitiva i que es millore la qualitat de vida per a les persones amb malalties mentals.

També et pot interessar

stats