Lambda denuncia que el 85% de les persones trans estan en l’atur

El col·lectiu LGBTI demana la “integració real” i la “normalització” en la societat, per a anar més enllà de les lleis.

Lambda denuncia que el 85% de les persones trans estan en l’atur
Lambda denuncia que el 85% de les persones trans estan en l’atur

El 85% de les persones trans estan en l’atur. Una xifra que radiografia la situació que enfronten hui dia. Malgrat el camí fet en l’àmbit legislatiu, aquest col·lectiu té grans dificultats per accedir a un lloc de treball. “El moment d’ensenyar el DNI és el de màxima tensió”, ha comentat en À Punt Notícies matí Lluna Sanz, dona trans i membre del GATT, el Grup d’Assessorament en Temes Trans del col·lectiu Lambda.

En aquest sentit, Lluna Sanz ha demanat que es donen incentius a les empreses per les bones pràctiques en aquest àmbit. De la mateixa manera, ha posat l’ull en la burocràcia que hi ha a l’hora d’obtindre la documentació oficial o d’automatitzar determinats processos. Una altra assignatura pendent, la d’acostar més la seua realitat a la societat. “Falta entesa. Això ens faria acostar-nos a les persones que tenen més rebuig”.

Així mateix, ha fet referència als atacs al col·lectiu, com per exemple els del bus d’Hazte Oír, assenyalant que, agraden o no “s’ha d’emprar l’empatia, perquè això vol dir que no ens entenen”. D’aquesta manera, la membre del GATT ha apostat perquè la realitat trans i també LGTBI passe de les lleis a “la integració real” i la “normalització”. Altres objectius, eliminar el sexe dels documents oficials o la inclusió de les identitats no binàries.

També et pot interessar

stats