Lambda crea una guia per a animar les empreses a contractar persones trans

Un 34% d'este col·lectiu ha patit discriminació en l'àmbit laboral, segons l'Agència Europea de Drets Fonamentals

Una persona amb una bandera trans
Una persona amb una bandera trans

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar ha creat una guia per a fomentar en les empreses la inserció sociolaboral de les persones trans, ja que un 80% es troba en situació de desocupació a Espanya, segons estimacions de les entitats socials. L'organització ha aprofitat la celebració del Primer de Maig per a visibilitzar les dificultats d’accés de les persones trans a l’àmbit laboral i fer evident "la necessitat de sensibilitzar persones ocupadores, agents d’ocupació i persones treballadores en qüestions a què se senten alienes, però en les quals hi participen dia a dia, com són la discriminació i la falta d’oportunitats".

Un 34% de les persones trans ha patit discriminació en l'àmbit laboral, segons l'Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA per les sigles en anglés). La xifra s'eleva al 47% en el cas de les dones trans. Estes dades contextualitzen el fet que el 58% de les persones no són visibles en la faena.

El treball sobre la situació de les persones trans en l'entorn laboral es desenvolupa en tres àrees bàsiques: la protecció a través de lleis específiques, la sensibilització i formació i la implementació de pràctiques empresarials inclusives.

En este últim punt, trobem el tractament amb el nom i el gènere gramatical triats, la modificació de la documentació interna, el respecte a la identitat de gènere en l’ús dels banys i en la roba de treball assignada, la confidencialitat sobre els tractaments mèdics i les jornades de sensibilització interna.

La Guia per a la inserció sociolaboral de les persones trans busca fomentar l’aplicació de la iniciativa estatal de reserva de llocs laborals específics per a persones trans en les borses d'ocupació, creada recentment i coneguda com a quota laboral trans.

També et pot interessar

stats