Labora destina 1,1 milions a contractes per a pal·liar els danys de la gota freda

Les persones desocupades realitzaran obres d'interés general en els municipis afectats per la DANA de setembre.

Labora destina 1,1 milions a contractes per a pal·liar els danys de la gota freda
Labora destina 1,1 milions a contractes per a pal·liar els danys de la gota freda

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) destinarà 1,1 milions d'euros a contractar persones desocupades per a realitzar obres o serveis d'interés general en els municipis afectats per la gota freda de mitjan setembre.

Segons la resolució publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), es financen dos plans extraordinaris d'ocupació, un dirigit als municipis afectats, que inclou a un total de 47 localitats i al qual es destinen 500.000 euros, i un altre dirigit als municipis "molt afectats", que engloba 16 ajuntaments, sobretot de la Baix Segura, i en el qual s'invertiran 665.000 euros.

Labora ha fixat una quantia de 4,66 milions d'euros més (2,32 milions per als municipis afectats i 2,34 per als molt afectats), que estarà condicionada a la declaració de disponibilitat de crèdit.

Es finançaran els costos salarials, inclosa la cotització a la Seguretat Social, de les persones desocupades contractades. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una duració d'almenys sis mesos a jornada completa; no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat beneficiària, i les entitats beneficiàries podran ampliar amb els seus propis recursos la duració dels contractes subvencionats.

A més, els projectes subvencionables hauran d'executar-se dins del període comprés entre la data de la resolució de concessió i el 30 de juny de 2020 i els contractes hauran d'iniciar-se en 2019, segons recull la resolució publicada.

També et pot interessar

stats