Labora concedeix 7,2 milions d'ajudes a l'Ajuntament de València per a contractar joves

Aquestes ajudes del pla Avalem Joves Plus permetran contractar 380 menors de 30 anys.

Labora concedeix 7,2 milions d\'ajudes a l\'Ajuntament de València per a contractar joves
Labora concedeix 7,2 milions d'ajudes a l'Ajuntament de València per a contractar joves

El Servei Valencià d'Ocupació (Labora) ha concedit 7.208.854 euros d'ajudes a l'Ajuntament de València per a contractar persones menors de 30 anys.

Les ajudes del pla Avalem Joves Plus permetran a l'Ajuntament contractar 380 joves de diferents perfils, ja que corresponen a dos programes: l'Empuju, destinat a contractar persones joves en general, i el programa Emcuju, destinat a contractar persones amb una qualificació professional.

Així, d'aquests 7,2 milions d'euros, l'Ajuntament podrà destinar 3,8 milions a contractar 204 joves sense qualificació, i 3,4 milions més per a contractar persones amb una qualificació professional.

El pla Avalem Joves Plus és un dels eixos del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible en el mandat anterior, com a estratègia per a reduir l'atur juvenil.

Pla Avalem Joves Plus

El pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d'incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a contractar persones joves que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa Empuju va destinat a contractar persones joves en general, i el programa Emcuju va destinat a contractar joves majors de 16 anys amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu.

S'entén que la persona jove té una qualificació professional quan té alguna de les titulacions següents: llicenciatura o diplomatura universitària, enginyeria o enginyeria tècnica, arquitectura o arquitectura tècnica, grau universitari, estudis de postgrau universitari, doctorat, tècnic/a o tècnic/a superior de formació professional reglada o certificat de professionalitat.

També et pot interessar

stats