L’UPV i La Fe desenvolupen una aplicació per a facilitar el desplaçament de persones amb mobilitat reduïda

L’app permetrà als usuaris advertir qualsevol barrera urbana de forma senzilla i intuïtiva.

L'app permetrà als usuaris advertir qualsevol barrera urbana de forma senzilla i intuïtiva. UPV
L'app permetrà als usuaris advertir qualsevol barrera urbana de forma senzilla i intuïtiva. UPV

Els investigadors de la Universitat Politècnica de València i de l'Hospital La Fe han desenvolupat una nova aplicació, en fase de prova per a internet, amb l’objectiu de facilitar el desplaçament per València de les persones amb mobilitat reduïda. 

Aquesta aplicació, a més, permetrà als usuaris advertir qualsevol barrera urbana de forma senzilla i intuïtiva. A més, facilitarà a les institucions públiques el diagnòstic de l'estat dels diferents barris en matèria d'accessibilitat, i també planificar les inversions i les intervencions per a millorar-la.

El projecte ha sigut coordinat pels investigadors Rafael Temes i Alfonso Moya, professors del Departament d'Urbanisme de la UPV, i per Enrique Viosca, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital La Fe.

Segons ha informat la UPV, aquesta iniciativa sorgeix del projecte Sense barreres i "aporta informació sobre les millors rutes i recorreguts de València en funció del grau d'accessibilitat que l'usuari pot trobar en l'espai públic". 

D’aquesta manera, l'aplicació calcula la ruta adaptada i practicable, segons la normativa vigent d'accessibilitat a la Comunitat Valenciana, i incorpora consells i recomanacions mèdiques personalitzades segons el tipus d'usuari, la longitud de la ruta i l'època de l'any.

També et pot interessar