L'únic acusat del crim Sala tenia cinc armes a casa

La policia va trobar dues pistoles, una escopeta, una carabina i una altra arma al domicili de Miguel López, a més de tretze caixes de cartutxos.

L'acusat del crim de María del Carmen Martínez, arriba a l’Audiència en una sessió del juí
L'acusat del crim de María del Carmen Martínez, arriba a l’Audiència en una sessió del juí / Morell (Efe)

La Policia va trobar cinc armes en el domicili de Miguel López, l'únic acusat del crim de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM, Vicent Sala, que va ser tirotejada al desembre de 2016. Així ho ha manifestat aquest dilluns una testimoni en la seua declaració al juí.

Concretament, aquesta testimoni ha assenyalat que es van trobar dues pistoles, una escopeta i una carabina que estaven en un armer i, per últim, una arma indeterminada dins d'un maletí. Els agents de la policia científica van trobar totes aquestes armes en el registre dels tres pisos del domicili del gendre de María del Carmen Martínez, on també localitzaren tretze caixes de cartutxos.

Segons ha afirmat la testimoni, "el que es buscava amb la revisió del domicili de l'acusat era veure si entre les eines que López tenia al taller habilitat al seu habitatge es trobaven restes vinculades amb la manipulació de cartutxos d'armes de foc".

Els dos projectils que van posar fi a la vida de la víctima s'havien alterat perquè es pogueren disparar amb l'arma utilitzada, que encara no ha aparegut. A pesar de la troballa d’armes al domicili de Miguel López, no s'ha pogut demostrar que López manipulara els projectils. No obstant això, sí que ha quedat demostrat que posseïa diverses armes.

L’arma del crim, comprada al mercat negre

L’agent de l’equip de la Policia Científica que va realitzar l’informe balístic del crim ha assegurat que l’arma amb què es va disparar a María del Carmen Martínez té més de 100 anys i podria haver sigut comprada en el mercat negre.

Segons l’informe, les bales 9 mm Parabellum trobades al cos de la víctima són compatibles amb les armes trobades a casa del seu gendre, però no s’ha pogut identificar el fet que aquestes foren disparades per aquestes armes. Concretament, el policia ha explicat que les armes de López són pistoles de fabricació semiautomàtica compatibles amb les bales 9 mm Parabellum retallades i utilitzades en l’assassinat.

També et pot interessar

stats