L’Umbracle acull La Nit Mediterrània de les Investigadores amb tallers de ciència gratuïts

La jornada inclou experiments en directe, tallers infantils i visites a l’Oceanogràfic i CaixaForum

Tallers en l'exterior de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Tallers en l'exterior de la Ciutat de les Arts i les Ciències / À Punt

El passeig de l’Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València, acull aquest divendres La Nit Mediterrània de les Investigadores, una jornada de divulgació científica amb tallers i xerrades gratuïtes per a tots els públics. Durant el matí, es faran activitats amb estudiants de Primària i Secundària; a la vesprada, obri les portes al públic general.

El Museu de Ciències participa en el programa amb experiments en directe a l’espectacle 'Química en acció'; a més, l’Oceanogràfic ofereix una demostració sobre tortugues marines, balenes i dofins amb 'Veterinaris per un dia'; també s’organitzen visites organitzades pel CaixaForum. A més, a les 13:00 h diversos investigadors i líders de projectes europeus es reuneixen amb estudiants i professor a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu per participar en el Col·loqui 'European Corner', on compartir experiències i la vocació per la ciència.

La inauguració oficial, a partir de les 11:00 hores, compta amb l'assistència de diverses personalitats del món de la investigació i la política. Entre elles, la directora territorial de Sanitat de València, María Teresa Cardona; la vicerectora d'investigació de la UPV, Belén Picó; la vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV, Rosa Donat; la directora gerent de la Fundació Fisabio, Mónica Pont; el delegat del CSIC en la Comunitat Valenciana, Juan Lerma; el director gerent d’Incliva, Vicente de Juan, així com representants de la Fundació Oceanogràfic i d’Esciencia. El CSIC, Incliva, Fisabio i la UPV són entitats organitzadores.

També et pot interessar

stats