L’ultratrail ix des d'Alcoi: una carrera per huit serres de més de mil metres d’altitud

Els corredors d'aquesta cursa extrema travessaran durant dos dies l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Marina Baixa

Corredors de l'ultra trail / À Punt NTC

Primera edició de l'Aitex Terra Trail, la carrera extrema a la nostra terra. És l’ultratrail, una carrera de màxima exigència que ha eixit aquest divendres a les dos del migdia d’Alcoi. El nivell de desafiament és colossal, és com si participaren en quatre maratons a través de huit muntanyes, totes de més de mil metres d'altitud. Un esforç titànic en què no pot participar qualsevol. Els 64 corredors i corredores recorreran les serres i muntanyes de l’Alcoià, el Comtat, la Marina Baixa i la Vall d’Albaida.

Són més de 100 milles terrestres, l’equivalent a 162 quilòmetres o quatre maratons amb més de 8.300 metres de desnivell acumulat. Per a fer-nos una idea de les capacitats dels participants, fins a un 40% abandona la cursa i de l’altre costat, el guanyador o guanyadora pot tardar mínim 24 hores ininterrompudes a acabar la carrera.

L’avanç de la medicina permet preparar homes i dones que participen en aquests trails. Però no només s'ha d'ajustar el cos; la ment és la que ha de saber distingir entre el cansament lògic i la veu d'alarma. Fins i tot, asseguren patir al·lucinacions. És per això que tots els participants porten una balisa de posicionament, per a saber on estan en tot moment.

La demostració que es tracta d'una prova extrema està en el fet que es considera el seu origen el 1974. Aleshores una prova eqüestre de 100 milles, un genet es va quedar sense cavall i la va finalitzar corrent, com fan en aquests moments els participants en l’Aitex Terra Trail. 

També et pot interessar

stats