L’última mona de l’any

Vora un terç dels municipis valencians celebra la festa de Sant Vicent Ferrer i en molts d’ells és l’últim dia que es menja mona

El dia de Sant Vicent Ferrer es menja l'última mona en molts municipis valencians / À Punt NTC

Les festes de Setmana Santa i Pasqua s'acaben aquest dilluns a bona part de la Comunitat Valenciana. La festa de Sant Vicent Ferrer la celebren 195 pobles del nostre territori i hui, com a final de festa, en molts punts de la geografia es passa el dia a l'aire lliure amb una tradició, menjar-se la mona de Sant Vicent, l'última mona.

El parc de Sant Vicent a Llíria (Camp de Túria) reuneix multitud de visitants el dia del sant, després de la romeria és tradicional anar a aquest paratge per a passar l'última jornada festiva al camp.

Esmorzar, dinar i, per descomptat, una bona mona per a berenar, és el que ha dut Carmen Aliaga per a passar-hi el dia en família. Però el panou i la mona no són els únics dolços típics que es mengen aquest dia, explica Tere Arnal, una altra lliriana i veïna de Benaguasil, a Llíria es mengen també els congrets. 

La gent sol visitar aquest paratge en família perquè, per a molts, és un dia especial que celebren cada any.

La petanca i la corda són els esports estrela de la jornada a què juga tothom per baixar la mona i la llonganissa de Pasqua, que tampoc pot faltar.

També et pot interessar

stats