L’últim temporal provoca greus desperfectes en la platja de Babilònia, a Guardamar del Segura

El veïnat demana una regeneració d'urgència.

L’últim temporal provoca greus desperfectes en la platja de Babilonia, a Guardamar del Segura
L’últim temporal provoca greus desperfectes en la platja de Babilonia, a Guardamar del Segura / À Punt NTC

Al veïnat de la platja de la Babilònia, a Guardamar del Segura, l'aigua de la mar els arriba a la porta de casa. La pèrdua d'arena i els continus temporals estan provocant greus desperfectes en aquesta zona litoral; un problema que ve de lluny i que s'ha agreujat amb l'últim temporal marítim d'aquest cap de setmana.

Veïns i veïnes apunten a la construcció d'un espigó a la desembocadura del Riu Segura com a responsable dels canvis en els corrents marítims, que haurien tingut com a resultat la regressió progressiva de la platja des de l'any 1990.

A més a més, cada vegada que el mar s'embraveix, l'aigua arriba fins als fonaments de les vivendes, provocant una erosió que ja ha convertit en enderrocs més d'un habitatge i part de la carretera del carrer paral·lel, Enginyer Codorniu.

Les vivendes es van construir originàriament com a part d'un pla de fixació de l'arena i la concessió dels terrenys va caducar a l'any 2018, però existeix la possibilitat de pròrroga arran una modificació de la llei de Costes, que allargaria la concessió altres 60 anys.

L'associació de veïns Guardamar Platja assenyala l'ajuntament de Guardamar i a Costes i critica la seua inacció davant l'avanç de l'aigua, i asseguren que no es tracta de terrenys guanyats a la mar, sinó d'una situació provocada per la construcció de l'espigó del port sense un estudi previ d'impacte ambiental.

Tot i això, les tempestes marítimes continuen guanyant terreny i acostant-se cada vegada més a una cinquantena de vivendes que veuen com s'incrementa el risc de solsida.

També et pot interessar

stats