L'últim desig de Carmen Alborch pren vida en Internet

Dues peticions en la plataforma Change.org demanen que el feminisme siga patrimoni immaterial de la humanitat.

L\'últim desig de Carmen Alborch pren vida en Internet
L'últim desig de Carmen Alborch pren vida en Internet

"El feminisme, com que ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes, hauria de ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat". Aquestes paraules les va expressar Carmen Alborch en la seua última aparició pública, en un discurs en rebre l'Alta Distinció de la Generalitat el passat 9 d'octubre. Un desig que poc després de conéixer-se la seua mort, ha començat a donar en Internet els primers passos per a fer-se realitat. 

Dues iniciatives diferents s'han posat en marxa en la plataforma Change.org per a demanar que el feminisme reba aquesta protecció. "El feminisme ens permet tindre una vida sostenible, lliure de discriminació i violència i basada en el suport sa a totes les persones que habitem el món". Aquest el raonament plantejat per una de les peticions, impulsada per María Ángeles Martínez Martínez, que només 14 hores ja compta amb més d'un miler firmes. L'altra, l'ha posada en funcionament Lucrecia Hoyos, i ja té vora dos mil signants.

Arguments com: "El feminisme és una de les més potents ferramentes de canvi i transformació social del nostre temps", "És la ferramenta per al canvi necessari", "Perquè la lluita de les dones ha sigut i és una autèntica revolució", o "El feminisme ens fa éssers humans més lliures i només amb feminisme és possible acabar amb les violències masclistes", són alguns dels missatges que, tant dones com homes, han deixat veure en aquesta plataforma.

Una possibilitat que no deixa de sumar adhesions a un ritme frenètic i que ha pres com la pólvora com només podria fer-ho a Internet. A poc a poc, el desig que Alborch va expressar en veu alta en el seu últim discurs públic comença a prendre forma. Els temps dirà si aquesta il·lusió dibuixada en paraules acaba sent un dia realitat.

Els socialistes de València se sumen a la proposta

Els socialistes de la ciutat de València instaran el govern central perquè s'inicien els tràmits per a fer del feminisme Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Així ho ha anunciat la portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, abans de començar el ple ordinari d'octubre en el consistori. "Seria el millor dels homenatges", ha confessat la també secretària general de la formació a la ciutat.

També et pot interessar

stats