L'últim amic que va parlar amb Diana Quer va percebre que la jove tenia por

Els testimonis desmunten els arguments d'‘El Chicle’: ningú el va veure furtar gasoil.

L'acusat del crim de Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, 'El Chicle' en la sessió del judici d'aquest dijous
L'acusat del crim de Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, 'El Chicle' en la sessió del judici d'aquest dijous / Xoán Rey (Efe)

L'últim amic que va parlar per WhatsApp amb Diana Quer abans de la desaparició afirma que va notar la jove amb por. Així ho ha declarat en el juí en la sessió de hui. Segons ha detallat l’amic de la jove que va desaparéixer a l'agost del 2016 i van trobar morta quasi un any i mig després, quan Diana li va escriure s'estava "acollonant" perquè un "gitano" l'estava cridant, però el seu amic no va considerar que podia passar res greu. 

"Què et diu?", li va preguntar l’amic pel WhatsApp. "Morena, vine ací", li va respondre Diana. El seu amic va tornar a escriure un altre missatge, però la jove ja no el va rebre, ja que no va fer un doble clic. L’amic es va pensar que el mòbil de la jove s'havia apagat per falta de bateria.

A més, ha declarat per videoconferència una amiga de Diana, que va ser una de les últimes persones que la va veure viva. De fet, estava amb ella i un altre amic al parc d'A Pobra do Caramiñal la nit de la desaparició. La víctima els va dir que s'estava quedant sense bateria i que se n'anava a casa caminant. Va deixar de veure-la quan Diana va traspassar els límits del parc. 

Ningú va veure ‘El Chicle’ entre els firers

La sessió del juí de hui ha servit per a desmuntar algunes de les afirmacions de l'únic acusat del crim, José Enrique Abuín Gey, àlies El Chicle, que defenia que va abordar Diana al carreró on estaven els vehicles dels firers, mentre que l'última persona que la va veure viva ha situat la víctima en un passeig, el camí habitual que feia Diana de tornada a casa.

Les declaracions d’alguns dels testimonis han fet trontollar l'excusa d’El Chicle, que argumentava que va eixir de casa per a robar gasoil dels camions dels firers i que, precisament, va atacar la jove per por que el delatara. No obstant això, cap dels nou firers que han declarat ha dit no tindre constància de la falta de gasoil aquell dia. Malgrat aquests arguments, la defensa d'El Chicle considera que Diana es va desviar cap a la zona dels firers per a buscar wifi, però els firers han negat que aquella nit sentiren cridar auxili a ningú.

També et pot interessar

stats