L'UJI suspén les pràctiques als centres sanitaris per prudència davant del coronavius

La suspensió serà fins al 2 de març, encara que inicialment se n'havia anunciat la cancel·lació fins després de les festes de la Magdalena.

FOTO PORTADA: Estudiants de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló, en una imatge d'arxiu

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) ha enviat un comunicat a l'estudiantat i professorat informant de la suspensió per prudència de les pràctiques clíniques en centres sanitaris. Ho fa, segons expliquen, davant l'aparició de casos aïllats de pacients infectats pel coronavirus i de casos sospitosos en estudi que requereixen aïllament i mesures especials de protecció als centres sanitaris.

La suspensió es prolongarà fins al pròxim dilluns, 2 de març, encara que en un primer moment l'UJI havia anunciat que no es reprendrien fins al 23 de març, després de les festes de la Magdalena.

Ho fan per tal d'evitar el risc de posar en perill a l'alumnat, i evitar que l'estudiantat puga ser vehicle d'expansió de la infecció a les famílies, a altres centres sanitaris i inclús a la universitat.

Atenent a l'evolució de l'epidèmia, i sempre d'acord amb les gerències dels departaments de salut i les instruccions futures de les autoritats sanitàries, l'UJI ha informat l'alumnat que enviaran nous comunicats amb relació a les pràctiques.

"Sentim molt els inconvenients que aquesta mesura pot causar, donat que serà molt difícil recuperar les pràctiques perdudes". "Però considerem que la salut dels nostres estudiants i la salut pública recomanen ser prudents davant aquesta situació", conclouen en el comunicat.

La UV organitza una taula redona 

La Universitat de València ha organitzat per a aquest dilluns una taula redona amb la participació de quatre investigadors que tractaran sobre el coronavirus en un debat públic.

La trobada ha sigut convocada per l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes a les 12:30 hores al Parc Científic de la UV.

També et pot interessar

stats