L’UJI promou la implantació del projecte Technovation Challenge

Una iniciativa nord-americana per a fomentar l’aproximació de les xiquetes a l'emprenedoria tecnològica.

El 58% de les xiquets i adolescents que passen pel concurs acaben triant una titulació de ciències o una enginyeria.
El 58% de les xiquets i adolescents que passen pel concurs acaben triant una titulació de ciències o una enginyeria.

L’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I ha acollit una trobada de diversos serveis i departaments, amb la col·laboració del Cefire, per a implantar el projecte Technovation Challenge, una iniciativa nord-americana per a fomentar les vocacions científiques STEAM (acrònim anglés que engloba les disciplines educatives ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) entre les xiquetes i joves de Castelló.

 

Aquest programa ofereix a xiquetes i joves de tot el món l'oportunitat d'adquirir les habilitats necessàries per a convertir-se en emprenedores i líders tecnològiques, i a llarg termini, reduir la bretxa de gènere en l'àmbit de les enginyeries. Una experiència que reuneix xiquetes i joves de 10 a 18 anys i els planteja durant 12 setmanes el repte desenvolupar una aplicació mòbil per a resoldre un problema social. Després, han de realitzar un pla de negoci per a llançar el seu projecte al mercat i, finalment, han de defensar el seu treball davant un jurat per a passar a la final internacional. 

Segons l'organització, després de participar en el Technovation Challenge, un 78% de les participants estan interessades en tot allò relacionat amb la informàtica, fins a un 70% en l'emprenedoria,  i un 67% en la direcció d'empreses. En conclusió, el 58% de les xiquets i adolescents que passen pel concurs acaben triant una titulació de ciències o una enginyeria. 

En aquest sentit, la directora de l’ESTCE de la Universitat Jaume I de Castelló, Amelia Simó, ha destacat que el Technovation Challenge s’ajusta al compromís d’aquest centre de la Universitat Jaume I de fomentar l’aproximació de les xiquetes i joves al món de la tecnologia i l’emprenedoria, ja que a més d’impulsar la igualtat, aquest campus ofereix diversos graus tecnològics com ara informàtica, videojocs o matemàtica computacional.

Més informació: https://technovationchallenge.org/

També et pot interessar

stats