L’UJI presenta un mapa interactiu de l’Alzheimer de les comarques del nord

Es tracta d’un projecte que arreplega dades i informacions sobre 80 col·lectius relacionats amb la malaltia.

L’UJI ha elaborat un mapa interactiu de l’Alzheimer de les comarques de Castelló
L’UJI ha elaborat un mapa interactiu de l’Alzheimer de les comarques de Castelló

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló ha fet un mapa interactiu sobre l’Alzheimer on estan recollits tots els recursos que hi ha disponibles al voltant d’aquesta malaltia degenerativa en els àmbits empresarial, social, administratiu i d’investigació al centre universitari. Així, amb només un clic, qualsevol persona interessada pot localitzar, per exemple, quins són els centres de dia més propers al seu domicili, o quins són els recursos que les administracions hi destinen. 

En el mapa també s’inclou la desena de grups d’investigació de l’UJI que han participat en el projecte i que estan desenvolupant recerca sobre la malaltia des d’àmbits tan diferents com ara la neurobiotecnologia, la química o la psicologia. La ferramenta està oberta a noves aportacions i es fa de manra col·laborativa. 

El mapa de l’Alzheimer és un dels primers fruits de la iniciativa que ha desenvolupat l’UJI sota el títol ‘Alzheimer amb ciència’, en la qual s’impulsa el diàleg al voltant de la malaltia entre els col·lectius afectats i els grups d’investigació que hi ha a la universitat. L’Alzheimer afecta molts pacients i familiars, entitats i professionals de diferents àmbits. Per a posar en comú experiències i coneixement, l’UJI ha organitzat uns espais de debat amb participació d’aquests col·lectius i els grups d’investigació del campus. 

També et pot interessar

stats