L'UJI impulsa un observatori autonòmic de mediació policial

Un dels propòsits és l'edició d'una guia de bones pràctiques que servisca com a marc de referència per a les policies locals.

L\'UJI impulsa un observatori autonòmic de mediació policial
L'UJI impulsa un observatori autonòmic de mediació policial

La càtedra de Mediació Policial creada l'any 2015 i formada per la Universitat Jaume I de Castelló, la Policia Local de Vila-real i el consistori vila-realenc crearà a patir del setembre un observatori autonòmic de mediació policial.

Entre els objectius principals estan el coneixement de les tècniques de mediació policial implementades per les diferents policies locals de la Comunitat Valenciana i la creació d'un mapa autonòmic que identifique les unitats i la seua formació. També volen elaborar una guia de bones pràctiques de mediació que servisca com a marc de referència per a totes les policies locals valencianes.

Vila-real és un municipi pioner en la implementació d'aquesta tècnica utilitzada per la Policia Local que pretén ajudar persones a resoldre d'una manera senzilla i ràpida situacions de conflicte que poden sorgir de la convivència diària. L'objectiu final és evitar llargs processos penals i administratius que acaben trencant la convivència ciutadana i les relacions socials. Aquesta localitat de la Plana Baixa gestiona uns 300 casos veïnals a l'any per mitjà de la mediació policial.

També et pot interessar

stats