L’UJI celebra el 28 aniversari amb un acte acadèmic i la festa de les paelles

El centre educatiu lliurarà la medalla de l’UJI als exrectors Francisco Toledo i Vicent Climent.

VÍDEO | L’UJI celebra el 28 aniversari amb un acte acadèmic i la festa de les paelles

La Universitat Jaume I commemora divendres el 28 aniversari de la seua creació amb un acte acadèmic que començarà a les 12:00 hores al paranimf i en el qual es lliurarà la medalla de l’UJI als exrectors Francisco Toledo i Vicent Climent.

A més, com cada any, coincidint amb la celebració de l'aniversari de creació de la universitat, el Consell de l'Estudiantat organitza la festa de les paelles. Enguany la festa es tornarà a celebrar a la zona del campus més pròxima a la carretera de Borriol, darrere de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

El Tram incrementarà la freqüència per a afavorir l'assistència a la festa de les paelles en transport públic. 

Història de l'UJI

L'UJI va nàixer l'any 1991 amb 17 titulacions que, amb els anys, han passat a 32. Acull més de 20.000 alumnes que estudien graus tan innovadors com el de Disseny i Desenvolupament de Videojocs, el primer que es va oferir en una universitat pública espanyola i un dels que té major nivell d'inserció laboral: més del 70% de l'alumnat troba faena quan es gradua. La seua plantilla de professorat, inclou un premi Planeta: l'escriptor Santiago Posteguillo, guardonat l'any passat, i que és professor titular del Departament d'Estudis Anglesos. 

En 28 anys d'història, l'UJI ha distingit amb les medalles de la universitat personalitats com el filòleg Joan Fuster a títol pòstum el 1992, la música i compositora castellonenca Matilde Salvador, el 1998, o el músic de Vinaròs, Carles Santos (2009). A més, ha guardonat una quarantena de figures amb el doctorat honoris causa de la talla dels periodistes Manuel Vicent o Rosa Maria Calaf, el Nobel de la Pau Muhammad Yunus, la investigadora en oncologia Anna Lluch o l'escriptor Enric Valor.

Entre els reptes de futur immediats que es planteja la universitat, està la finalització de la Facultat de Ciències de la Salut (FCS), que es preveu per al curs 2021-2022, potenciar la investigació o la reivindicació d'un nou sistema de finançament universitari que garantisca la sostenibilitat financera de les universitats públiques valencianes. 

També et pot interessar

stats