L'UCO suggereix que Koldo va intentar influir sobre el president d'Adif per a una adjudicació

L'informe s'ha remés al jutge de l'Audiència Nacional que investiga possibles delictes de corrupció relacionats amb l'activitat de qui fora assessor de l'exministre José Luis Ábalos

Koldo García escolta la pregunta que li planteja un senador en la comissió d'investigació de la trama de mascaretes
Koldo García escolta la pregunta que li planteja un senador en la comissió d'investigació de la trama de mascaretes / À Punt NTC

L'UCO manté que l'"Àngel" amb el qual intercanvia missatges Koldo García Izaguirre en una conversa punxada pels investigadors "podria ser" Ángel Contreras, en eixos dies alt càrrec de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) i actual president d'este organisme. Esta és una de les conclusions que reflecteix la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en un informe remés al jutge de l'Audiència Nacional que investiga possibles delictes de corrupció relacionats amb l'activitat de qui fora assessor de l'exministre José Luis Ábalos.

L'informe fa referència a diferents diligències practicades, entre elles les intervencions telefòniques dels investigats, i arreplega converses de Koldo amb diverses persones, entre altres una sèrie de missatges amb una persona que "podria ser" Ángel Contreras. "Molt bones, marqués. Jo estic a Madrid. Sé que serà difícil veure't, però, si pots, dis-m'ho. O menjar o sopar o, si no, cinc minuts. Però, si no és possible, dis-me un dia de la setmana que ve, si pots, per fa!", va escriure Koldo a Ángel el 16 de febrer de 2024.

Després d'un encreuament de missatges, agendaron una cita per al dimecres de la setmana següent a les 10.15 hores. El 20 de febrer es va produir la detenció de Koldo i l'entrada i registre en el seu domicili. La UCO apunta que "la importància" d'eixa reunió radica en el fet que Contreras era llavors director general de Conservació i Manteniment d'Adif, que va adjudicar un contracte a Solucions de Gestió, implicada en la trama, per valor de 12,5 milions d'euros.

En les converses intervingudes, Daniel F., responsable una societat, demana el mateix dia 16 de febrer a Koldo la seua mediació perquè la seua empresa, OPR, reba una adjudicació d'una obra d'emergència per un corriment de terres en l'obra de l'AVE del tram Monforte de Lemos-Lugo. "Ángel sap que ens ha llevat 600.000 euros en eixa obra i ha d'ajudar-nos, però, ja saps", exposa Daniel en el seu missatge a Koldo.

També et pot interessar

stats