L'STEPV no veu justificades les manifestacions contra el decret del plurilingüisme

Denuncien que tenen un rerefons polític que no té res a vore amb l'educació.

Aquest dissabte hi ha convocades mobilitzacions en diferents punts del territori

El sindicat STEPV-Intersindical Valenciana, majoritari en el sector de l’ensenyament, ha denunciat que no hi ha “motius lingüístics” o “pedagògics”, sinó “polítics inconfessables” per a donar suport a les diverses manifestacions convocades per a aquest dissabte contra la llei de plurilingüisme del Consell, i en les quals participaran el Partit Popular, Vox i Ciutadans.

Segons el portaveu del sindicat, Vicent Mauri, les mobilitzacions organitzades per la Federació d’Associacions d’Alumnes d’Alacant i convocades en diverses poblacions del Baix Segura tenen com a arrel la “fal·làcia” de la prohibició de la llengua materna en les zones castellanoparlants. És a dir, l’exempció d’estudiar valencià com a assignatura lingüística en les zones predominantment castellanoparlants, tal com estableix la Llei d’ús i ensenyament, aprovada el 1983.

“És una contradicció que el PP encapçale la manifestació”, ha assegurat Vicent Mauri, que, a més, ha recordat que quan estava al capdavant del govern el PP també va fer polítiques plurilingües.

En aquest sentit, el representant de l’STEPV-Intersindical Valenciana s’ha referit a dos exemples contrets: d’una banda, al projecte de l’exconseller d’Educació Alejandro Font de Mora de repartir al 33% les assignatures entre valencià, castellà i anglès, i d’altra, al decret aprovat pel Consell el 2012, quan Maria José Català era responsable d’Educació. Aquella norma mantenia que, en el programa lingüístic en castellà, almenys una assignatura no lingüística havia d’impartir-se en la llengua pròpia de valencians i valencianes, també en la comarca del Baix Segura.

També et pot interessar

stats