L'STEPV signa l'acord per a fomentar la jubilació parcial i ampliar el permís de paternitat

El sindicat ha destacat que "no és un acord que satisfà totalment les expectatives".

L\'STEPV signa l\'acord per a fomentar la jubilació parcial i ampliar el permís de paternitat
L'STEPV signa l'acord per a fomentar la jubilació parcial i ampliar el permís de paternitat

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha signat l'acord de jubilació parcial i l'ampliació del permís de paternitat amb la Conselleria d'Educació. Tanmateix, ha destacat que "no és un acord que satisfà totalment les expectatives del sindicat".

L'STEPV considera que la Conselleria "simplement s'ajusta a allò que marca la legislació de la reforma de pensions a la finalització del termini de vigència dels acords d'empresa a 31 de desembre de 2018 i aplica els percentatges de cotització que marca l'actual reforma de pensions a partir de l'1 de gener de 2019".

El sindicat ha apuntat que les lleis per a modernitzar el sistema de seguretat social i per a promoure l'envelliment actiu han suposat una reforma de les jubilacions parcials "empitjorant les condicions".

Així mateix, han assegurat que l'acord per a l'ampliació de sis setmanes de paternitat ve donat per equiparació amb el personal funcionari de la Mesa General de Negociació de Personal Funcionarial. A més, ha reclamat que aquest acord siga "extensible" al PAS dels centres concertats per a "evitar el greuge comparatiu" entre uns treballadors i unes altres.

En aquest context, l'STEPV ha manifestat el "desacord" en alguns dels articles de l'orde i ha expressat el "malestar" per no haver convocat noves reunions de la Comissió de Seguiment "per a tancar la negociació d'aquesta orde de pagament delegat abans de publicar-la".

També et pot interessar

stats