L'STEPV demana vacunar l'alumnat pendent durant les vacances de Nadal

El sindicat majoritari del professorat adverteix que el confinament d'aules ha perjudicat la campanya d'immunització i reclama que també s'aprofite la parada nadalenca per a posar la tercera dosi als docents vacunats amb AstraZeneca

Alumnat a classe amb mascareta
Alumnat a classe amb mascareta / À Punt NTC
21 de desembre 2021 - 14:28

El sindicat majoritari del professorat valencià, l'STEPV, ha demanat la Conselleria d'Educació que mantiga la vacunació en les vacances de Nadal a l'alumnat pendent en la primera fase d'immunització als escolars, la franja de 9 a 11 anys.

En un comunicat, l'STEPV insta la conselleria a no interrompre la campanya d'immunització, tot i la parada nadalenca de les classes, a fi d'augmentar el percentatge d'alumnat vacunat. Aquesta ràtio s'ha vist compromesa per l'augment de les aules confinades, que afecta ja l'11,5% dels col·legis valencians, un de cada deu.

El sindicat també reclama a Educació que accelere la vacunació amb la tercera dosi pautada per al professorat immunitzat amb AstraZeneca "perquè el retorn a l’activitat lectiva siga al més segura possible".

En aquest sentit, sol·licita que es valore la situació de l’evolució de la pandèmia abans de la incorporació de l’alumnat als centres educatius després de Nadal i "es prenguen les mesures necessàries perquè s’evite un possible increment dels contagis." El sindicat demana "fer un seguiment" i valorar la reincorporació en funció el volum de contagis en cada població, segons ha explicat un portaveu de l'organització a À Punt.

L'STEPV també convida la conselleria a solucionar els problemes d'aprovisionament de material que han denunciat alguns centres, com ara de gel hidroalcohòlic i mascaretes, a fi que "disposen del material anticovid necessari per a continuar fent front a la pandèmia".

També et pot interessar

stats