L’STEPV convoca una manifestació per exigir la consolidació del professorat interí

El sindicat ha abandonat la mesa en què s'abordava la convocatòria d'oposicions docents.

Europa Press
Europa Press

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha abandonat la mesa sectorial en la qual s'abordava la convocatòria d'oposicions docents. A més, ha decidit convocar una manifestació per al pròxim 9 de febrer amb la finalitat "d’exigir la consolidació i l'estabilitat del professorat interí i un canvi del model d'ingrés a la funció pública".

L’STEPV ha explicat, en un comunicat, que ha abandonat la reunió de la mesa sectorial en la qual es continuava negociant la convocatòria d'oposicions perquè la Conselleria d'Educació "no ha donat una resposta completa a les prèvies que havia plantejat el sindicat per a fer que el procediment siga el més garantista, just i transparent possible".

En aquest sentit, a l'entitat volia negociar amb Educació els següents punts: que la ràtio màxima de persones aspirants siga d'un màxim de 50 en cada tribunal, que els candidats tinguen el dret a la revisió de les proves per a conéixer en quines han fallat, que les proves pràctiques siguen "ajustades a la realitat de l'aula" i que les proves teòriques i pràctiques siguen anònimes.

Igualment, des del sindicat han advocat per fer una referència explícita a les condicions laborals dels tribunals i limitar l'horari de dedicació durant la jornada, ja que "no poden estar des de les 08.00 fins a les 20.00 hores avaluant persones que es juguen el seu futur laboral".

D'altra banda, STEPV ha lamentat haver d'abandonar la mesa sectorial però ho justifica en el fet que "no pot participar en una negociació tan important sense un mínim de garanties per als milers de persones que participaran en les oposicions”. 

"És per això que el sindicat convoca una manifestació el pròxim 9 de febrer per a exigir la consolidació i l'estabilitat del professorat interí i un canvi del model d'ingrés a la funció pública docent", han manifestat des del sindicat.

També et pot interessar

stats