L'Stepv convoca el professorat a una vaga el 10 de desembre

El sindicat considera l'avançament d'oposicions una decisió inexplicable en temps de pandèmia.

Campanya de l'Stepv en contra de l'avançament de les oposicions.
Campanya de l'Stepv en contra de l'avançament de les oposicions. / Stepv (Twitter)

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (Stepv), majoritari en el sector educatiu, ha convocat una vaga el 10 de desembre per a mostrar el rebuig a la decisió de la Conselleria d'Educació d'anunciar oposicions a secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI aquest curs i a l'avançament de l'inici de les proves al mes de maig, quan habitualment són en juny.

El sindicat critica que es facen aquestes proves en plena pandèmia i amb una sobrecàrrega de faena del professorat motivada per la nova organització d'un curs marcat per les mesures anti-Covid.

L'Stepv considera que la conselleria ha pres una decisió unilateral que alterarà greument l'organització del curs i introduirà un element més d'estrés en el sistema educatiu valencià. Així, afirmen des del sindicat, la Conselleria d'Educació trenca el consens i introdueix una decisió "inexplicable" en temps de pandèmia.

L'organització sindical ha emfasitzat que la celebració d'oposicions en el context actual interfereix de manera important en el desenvolupament de l'activitat docent i lectiva, ja que una part molt important del professorat està implicat en les oposicions: l'interí perquè se les ha de preparar i el funcionariat de carrera perquè les ha de corregir si és nomenat tribunal. A més, assegura l'Stepv, també afecta l'organització dels centres que acolliran aquestes proves.

La convocatòria de vaga es va acordar aquest dissabte i apel·la als cossos afectats per les oposicions, és a dir, al professorat de secundària i batxillerat, de formació professional, dels ensenyaments artístics professionals i superiors i de les escoles oficials d'idiomes.

També et pot interessar

stats