L'STEPV convoca assembles davant les queixes per les oposicions a l'ensenyament

El sindicat critica que la majoria de les incidències venen pel sistema instaurat per a garantir l'anonimat, que no estava ben explicat.

VÍDEO | L\'STEPV convoca assembles davant les queixes per les oposicions a l\'ensenyament

Davant les nombroses queixes rebudes per les oposicions a l'ensenyament realitzades el 16 i 27 de juny, el sindicat STEPV ha convocat assemblees a les seus de les tres capitals. Encara no les tenen comptabilitzades però avancen que són "nombroses", segons Sonia Ibáñez Abad, membre del Secretariat Nacional del sindicat.

L'STEPV ha criticat que les proves realitzades "són una selecció que no demostra que els aspirants triats són els millors docents".

Així mateix, enguany per primera vegada s'ha implantat un sistema que assegure l'anonimat dels aspirants i moltes incidències estan relacionades amb aquest tema. "La conselleria ha instaurat un sistema nou però no ha donat instruccions clares i això ha provocat que molts opositors hagen tret un 0 en la prova perquè les etiquetes amb el codi numèric que asseguren aquest anonimat no s'han col·locat en el lloc correcte", explica Ibáñez. "Això suposa que aquest professorat s'ha quedat fora del sistema després de tot l'esforç i això és inadmissible", afig. 

El sindicat està assessorant els opositors davant les incidències en el procediment d'oposicions i ha penjat en el web un full per a explicar com fer les al·legacions. Considera que enguany s'ha aconseguit  el dret de presentar al·legacions a les proves però es queixa que hagueren volgut aconseguir també el dret a revisió per tal d'assolir la valoracio més justa possible. 

En les assemblees convocades per a hui l'objectiu és demanar que es puga rebre una còpia de les proves i que s'informe dels criteris tinguts en compte a l'hora de posar la nota.  

També et pot interessar

stats