L’ús racional de l’aigua i respectar els horaris de descans, consells per als turistes que s’allotgen als apartaments

Els habitatges de lloguer vacacional i els consumidors difonen un decàleg de bones pràctiques coincidint amb la recuperació del turisme.

Cartell d'uns apartaments turístics a Benidorm, en una imatge d'estiu
Cartell d'uns apartaments turístics a Benidorm, en una imatge d'estiu

Recomanacions com l’ús sostenible de l’aigua, els desplaçaments en bici o les compres a les botigues de barri són alguns dels consells que recull el decàleg que han publicat l’Associació d'Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de la Comunitat Valenciana (Avaec) i l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) per a fomentar una actitud respectuosa amb el veïnat per part dels turistes que passen una estada en aquestes vivendes vacacionals.

Com han assenyalat des d’Avacu i Avaec, els deu consells, que podran veure’s a tots els habitatges turístics, “són una invitació als turistes perquè gaudisquen de l’estada, coneguen la cultura i els costums locals, compren als comerços de barri i s'integren plenament en la destinació”.

Però, sobretot, com indiquen, que tot açò “ho facen respectant el medi ambient i garantint la neteja dels carrers mitjançant un consum racional de l'aigua i l'energia i l'ús dels contenidors de reciclatge, desplaçant-se a peu i utilitzant la bicicleta i el transport públic i garantint la convivència veïnal tenint en compte els horaris de descans”.

Aquest decàleg, que s’editarà en castellà i en anglès, ha començat a difondre’s coincidint amb l’entrada de la Comunitat Valenciana a la fase 3 de la desescalada, moment en què ja es permet la mobilitat interprovincial i suposa l’inici de la recuperació de l’activitat turística.

Els apartaments d’ús turístic seran “clau” en la tímida recuperació del turisme, especialment a partir d’aquest diumenge, quan finalitzarà l’estat d’alarma i els apartaments turístics podran tornar a acollir turistes nacionals, segons han admés les dos entitats que promouen aquest decàleg.

També et pot interessar

stats