L'ús de plàstic reciclat superar per primera vegada el depositat en abocador a Espanya

Es va registrar un augment del 18% en el nombre de tones de plàstic reciclat respecte a 2016 i es va assolir un índex de reciclatge del 41%.

L\'ús de plàstic reciclat superar per primera vegada el depositat en abocador a Espanya
L'ús de plàstic reciclat superar per primera vegada el depositat en abocador a Espanya

El plàstic reciclat va superar en 2017 per primera vegada al plàstic depositat a Espanya, després de registrar un augment del 18% en el nombre de tones de plàstic reciclades respecte a 2016.

Segons les dades de l'informe anual de Cicloplast, es va assolir un índex de reciclatge del 41%. Dins del reciclatge, el sector d'envasos de plàstic continua sent el més significatiu, amb un total de 771.200 tones reciclades, un 11% més que l'any anterior.

L'estudi anual de Cicloplast, en col·laboració amb l'Associació Nacional de Recicladors de Plàstic atribueix la dada a l'augment de la sensibilització de la societat en matèria de reciclatge i als esforços i innovacions dels sistemes de recollida i processos de reciclatge.

La patronal de la indústria del plàstic afirma que l'economia circular “funciona” i que la cadena de valor del plàstic està incorporant els materials reciclats a la fabricació de nous productes, ja que en total es va reciclar en 2017 el 41% del plàstic.

L'organització de la indústria del plàstic aplaudeix que el reciclatge de plàstic supere per fi el depositat en abocador, però subratlla que “no és suficient” i insisteix que cal continuar millorant i potenciar més el reciclatge per a poder reduir els residus plàstics depositats en abocadors.

També et pot interessar

stats