L’Orgull valencià es reivindica com a referent de la diversitat sexual

La campanya culmina el 29 de juny amb una manifestació multitudinària.

La regidora Isabel Lozano i l’equip de Democràcia Estudi
La regidora Isabel Lozano i l’equip de Democràcia Estudi / @IgualtatVLC

La campanya de l’Orgull 2019 apel·la a la identitat més valenciana, amb les primeres estrofes del pasdoble de la ciutat: “València és la terra de les flors, de la llum i de... (bandera de l’arc de Sant Martí)”. “Volem celebrar i reivindicar l’Orgull, ja que València s’ha consolidat com un referent en l’àmbit estatal respecte a la defensa de la diversitat i a la reivindicació de totes les maneres de ser i voler”, ha emfatitzat la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, en anunciar aquesta allau de creativitat dissenyada per Democràcia Estudi, que culminarà el 29 de juny durant la manifestació anual.

Lozano ha presentat aquest dimarts la campanya del Dia de l’Orgull 2019 que inclou, a més de la manifestació, actes com a projecció de documentals, conferències, exposicions, festivals per al públic infantil (Pekefesta), trobades de cinema, visites temàtiques i activitats esportives, i s’estendrà tot el cap de setmana. També, la multitudinària festa en la plaça de l’Ajuntament. La institució estarà coronada per la icònica bandera LGTBI. “Tots i totes sentim que en aquests moments, després de quatre anys de promoure i incidir en la importància dels valors de la diversitat a la nostra ciutat, aquests ja formen part de la identitat valenciana, igual que aquest pasdoble”, ha assegurat la regidora.

De forma paral·lela, a les 32 biblioteques municipals del municipi es presentarà un cicle temàtic amb multitud de pel·lícules i llibres, tant per a adults com per al públic infantil. Aquesta iniciativa manté el solc de la llei de la Generalitat sobre igualtat de les persones LGTBI de 2018, que indica que les biblioteques públiques han de tindre un fons específic en matèria de diversitat sexual, familiar, de gènere i desenvolupament sexual.

També et pot interessar

stats