L'Organització Meteorològica Mundial preveu temperatures de rècord els pròxims cinc anys

S’esperen augments de la temperatura entre 0,9 i 1,8 graus, prop del nivel de risc

Posta de sol a l'Albufera
Posta de sol a l'Albufera
Josep Rico
27 de maig 2021 - 13:24

Segons ha comunicat l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), les temperatures dels pròxims cinc anys fregaran els límits que es recomana no sobrepassar en el tractat de l’Acord de París.

L'OMM informa que existeix un 90% de probabilitats que almenys un dels pròxims cinc anys siga el més càlid de l’últim segle i mig, perquè augmentaran les temperatures entre 0,9 i 1,8 graus en el lustre vinent.

Previsió de les temperatures de 2021 al 2025
Previsió de les temperatures de 2021 al 2025 / Organització Meteorològica Mundial (OMM)

En canvi, l’estudi fet amb les dades de l’Oficina Meteorològica del Regne Unit, comunica que la probabilitat que hi ha que la temperatura mitjana dels pròxims cinc anys supere la xifra d’1,5 graus per damunt dels nivells preindustrials, és del 40%.

Ja el passat 2020 es va registrar un notable augment de la temperatura global d’1,2 graus respecte als nivells preindustrials, xifra molt pareguda a la del 2016, l’any més calorós fins al moment.

L’augment s’espera que tinga lloc en totes les regions, sols exceptuant parts dels oceans meridionals i de l’Atlàntic Nord.

A més, es preveu que les precipitacions augmenten en latituds altes i en la regió del Sahel, i que es creen molts més ciclons tropicals a la zona de l’Atlàntic, després que l’any passat se superaren amb escreix el nombre d’aquests desastres naturals amb 30 tempestes a la regió.

També et pot interessar

stats