L'organització Amics de la Terra alerta de l’ampliació d'una macrogranja a Alfarrasí

L’Ajuntament i la Conselleria d'Agricultura n’avalen l’ampliació i asseguren que té tots els papers en regla

L'organització Amics de la Terra alerta de l’ampliació d'una macrogranja a Alfarrasí / À Punt NTC

L'ampliació d'una macrogranja a Alfarrasí, a la Vall d'Albaida, ha mobilitzat l'organització ecologista Amics de la Terra. Els ecologistes demanen que es revise aquesta ampliació, però des de la Conselleria d'Agricultura asseguren que té tots els papers en regla.

El projecte va obtindre l'autorització de Conselleria fa uns mesos, perquè compleix amb les condicions d'impacte ambiental que marca la normativa. Multiplicarà per quatre la capacitat per a criar pollastres per a la producció de carn, que superaran els 150.000 cada any.

Es calcula que gastarà més d'11 milions d'aigua i produirà 2.300 tones de fem, un impacte mediambiental, el de la ramaderia intensiva, que veuen inviable les organitzacions ecologistes, com Amics de la Terra. La portaveu de l’organització, Amanda Subiela, ha valorat que la terra és un planeta amb recursos finits: “No podem seguir ampliant la ramaderia industrial sense establir cap límit”. 

El consistori d'Alfarrasí avala l'ampliació. Està lluny del nucli urbà, com la resta de granges del poble i confien que no tindrà cap impacte negatiu. L’alcalde, Fede Vidal, ha assegurat que projectes com aquest eviten el despoblament, “un problema que acaça aquestes poblacions tan menudes”. 

També et pot interessar

stats