L'ordenança de mobilitat de València equipararà l'us de patinets elèctrics i bicicletes

Segons el consistori, els patinets hauran de prestar atenció a la distància i portar una velocitat molt baixa.

Grezzi ha recordat que els patinets circulen pel carril bici i la calçada, així com per espais per als vianants on estan legalitzats
Grezzi ha recordat que els patinets circulen pel carril bici i la calçada, així com per espais per als vianants on estan legalitzats / Europa Press

L’Ajuntament de València regularà “en la mateixa línia” l’ús dels patinets elèctrics i el de les bicicletes. Així ho ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha avançat que el consistori està preparant una nova ordenança “moderna” i “adaptada als temps” sobre com utilitzar aquests nous vehicles. 

Grezzi ha recordat que els patinets circulen pel carril bici i la calçada, així com per espais per als vianants on estan legalitzats.

"Ara mateix, les bicicletes van a deu quilòmetres per hora i han de mantenir una distància mínima d'un metre amb les persones, doncs en la mateixa línia", ha detallat.

Concretament, els patinets, a les zones on passen els vianants, hauran de prestar "especial atenció" a la distància i portar una "velocitat molt baixa", ha apuntat Grezzi. Quan hi haja aglomeracions de gent, el regidor ha indicat que els usuaris “hauran de baixar dels patinets com ho fan les bicicletes".

Grezzi ha destacat que la nova ordenança regularà tots els aspectes que són nous en la mobilitat. El patinet elèctric és un "fenomen que està en alça" i ha de ser "respectuós" amb la resta de mitjans de transport, ha subratllat. 

A més, ha indicat que l’eix central de la normativa seran els vianants, "que són una part importantíssima del nombre de desplaçaments, el 48%". 

També et pot interessar

stats