Normalitat a les carreteres en el segon dia de l’operació del pont d’agost

Fins al dimarts 15 d’agost es preveuen 1,9 milions de desplaçaments per la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de l'autopista AP-7
Imatge d'arxiu de l'autopista AP7 / 'À Punt NTC'
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 d'agost 2023 - 15:49 Actualitzat: 12 d'agost 2023 - 16:18

La normalitat ha marcat l’inici de l’operació eixida del pont d’agost, que ha començat aquest divendres a les 15:00 hores i que fins al dimarts, dia 15, omplirà les platges de turistes i les carreteres de vehicles. Entre les poques incidències que s’han registrat, s’ha informat de 6,5 quilòmetres de retencions a l'AP-7, a l'altura d'Almassora en sentit València. A l'A-3 també s'han reportat retencions a l'altura de Xiva i Bunyol, en ambdós sentits.

També s'han registrat problemes de circulció en l'AP-7 a l'altura de Bétera per un accident i en l'eixida de la mateixa carretera en la localitat de Vila-real.

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu vora 1,9 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana. La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha demanat aquest divendres, durant la presentació de les dades d'aquesta operació, màxima precaució al volant i seguir totes les recomanacions per a minimitzar els riscos. En l’àmbit estatal s'esperen 8,5 milions de desplaçaments. Així, durant els pròxims dies s'establiran mesures especials de regulació i d'ordenació del trànsit que afectaran les tres províncies valencianes. 

El dispositiu estarà conformat per Agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari del Centre de Gestió del Trànsit, Patrulla d'Helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en carretera. També es comptarà amb la col·laboració de les diferents Policies Locals per als accessos a les grans poblacions i travessies on tinguen atribuïda i exercisquen la vigilància.

Al retorn i eixida per finalització i començament de vacances s'uneix també una important afluència de vehicles en els principals eixos i passos fronterers, a causa de la tornada cap a països europeus de residència habitual o eixida en direcció al país d'origen. Es tracta d'un gran moviment de persones per carretera que s'emmarca dins de l'operació especial Pas de l'Estret (OPE).

Les dates d'inici i finalització de l'OPE 2023 són, per a la fase d'eixida del 15 de juny al 15 d'agost, i per a la fase de retorn del 15 de juliol al 15 de setembre, per la qual cosa totes dues fases afectarien aquesta operació especial 15 d'agost, cosa que incrementa encara més el nombre de moviments de llarg recorregut al corredor mediterrani (A7 i AP7).

De moment, catorze persones han mort en accidents a l'estiu

En el que portem d'Operació Estiu, a la Comunitat Valenciana s'han produït catorze accidents letals, amb catorze víctimes mortals. Per províncies, a Alacant hi ha hagut huit sinistres amb huit víctimes mortals; a la de València, sis amb sis morts, i a la de Castelló no hi ha hagut accidents.

Des de començaments del 2023, a la Comunitat Valenciana s'han registrat 51 accidents mortals amb 51 víctimes. Per províncies, a Alacant s'han produït díhuit sinistres amb díhuit morts; a Castelló, sis amb sis víctimes mortals; i a València, 27 amb 27 morts.

Previsió diària d’hores punta 

Les previsions de circulació elaborades per Trànsit contemplen que dissabte al matí (de 9 a 14 hores) continuarà el trànsit intens d'eixida dels nuclis urbans, així com en zones de destí a última hora del matí, que se sumaran als habituals de curt recorregut d'accés a platges i per les festivitats en moltes localitats de tot l’Estat. 

Diumenge seran conflictius els accessos al matí al litoral i les carreteres que uneixen localitats costaneres d'accés a platges, i també els accessos dels grans nuclis urbans en moviments locals i trajectes de curt recorregut a zones d'oci. 

Dilluns serà el dia més tranquil d'aquesta operació especial. Es produiran els moviments habituals d'entrada i eixida als grans nuclis urbans per a tractar-se d'un dia laborable. Al matí, també seran conflictives les carreteres d'accés al litoral i les que uneixen localitats costaneres d'accés a platges i, a la vesprada, s'observaran moviments d'eixida dels grans nuclis urbans per ser l'endemà festiu i també pel canvi de quinzena de vacances.

Dimarts al matí poden presentar-se problemes de circulació als accessos al litoral i a les carreteres que uneixen poblacions costaneres d'accés a platges i, ja a la vesprada (de 18 a 23 hores) començarà el retorn de les persones que finalitzen els dies de descans. Poden presentar-se problemes en els principals eixos viaris de comunicació que canalitzen tot el moviment de retorn des de les zones turístiques de costa, descans i segones residències cap als accessos dels grans nuclis urbans.

També et pot interessar

stats