L’Open Arms torna al Mediterrani central en una nova missió humanitària

El vaixell va romandre bloquejat durant vint dies a les costes italianes amb 150 immigrants rescatats a bord.

L’Open Arms torna al Mediterrani central en una nova missió humanitària
L’Open Arms torna al Mediterrani central en una nova missió humanitària

El vaixell de la Fundació Open Arms ha anunciat que, després de vint dies de bloqueig a les costes italianes, torna a salpar cap al Mediterrani central per a continuar salvant les persones migrants que arrisquen la vida tractant d'arribar a Europa.

“Europa i els seus governs miren cap a altres horitzons, però els nostres ulls i la nostra energia romandran ací mentre hi haja vides en perill de mort”, ha sentenciat l’ONG a través del seu compte de Twitter. 

En la nau viatja una tripulació de dènou persones i en principi preveu romandre en alta mar al voltant de dues setmanes.

La nau va estar des del 22 d'agost fins al 21 de setembre en el port de l'illa italiana de Sicília per a solucionar les irregularitats tècniques i operatives detectades en una inspecció del Ministeri de Transports italià.

El vaixell havia arribat a Sicília després de romandre bloquejat durant vint dies en el Mediterrani amb 150 immigrants rescatats a bord, perquè el govern italià li va impedir que desembarcaren aquestes persones a l'illa de Lampedusa, fet que finalment es va produir la nit del 20 d'agost.

També et pot interessar