L'Open Arms torna a Espanya per a reparar una avaria

L'ONG demana la col·laboració ciutadana per a obtindre els diners necessaris per a reparar l'embarcació.

El vaixell de l'ONG Open Arms
El vaixell de l'ONG Open Arms / Twitter: @campsoscar

L'Open Arms, el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms, ha salpat del port italià de Pozzallo (Sicília) amb rumb a Espanya per a reparar una avaria i es mantindrà apartat de la mar durant un temps.

Segons l'ONG, el vaixell, que ha participat durant els últims tres anys en el rescat de milers de persones que intentaven creuar el Mediterrani, farà una escala tècnica al port de Barcelona i entrarà en varador, “on continuarà el temps necessari perquè l'equip mecànic i els especialistes en facen un diagnòstic i prenguen les mesures necessàries”.

El director i fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha demanat col·laboració ciutadana per a aplegar els diners que calen per a reparar l'embarcació. El vaixell té desperfectes d’importància en el motor i altres parts.

Camps ha explicat que és urgent obtindre 600.000 euros per a deixar la nau de l'ONG en condicions de prosseguir l’activitat en la mar. Fa uns dies, l’Open Arms ja va haver d'efectuar una reparació d'urgència a Siracusa (Sicília) per a poder navegar, però en les condicions en què està “no es poden donar garanties de seguretat ni de continuïtat”. Segons Camps, el cost d'eixir a la mar cada dia es podria xifrar en 7.540 euros.

També et pot interessar

stats