L'Open Arms s'obri a la ciutadania per a sensibilitzar sobre la situació i els rescats al Mediterrani

Fins diumenge es podrà visitar a la Marina de València per a conéixer la tripulació i les accions de denúncia que realitzen.

VÍDEO | L\'Open Arms s\'obri a la ciutadania per a sensibilitzar sobre la situació i els rescats al Mediterrani

El vaixell Astral de l'ONG Proactiva Open Arms estarà amarrat a la Marina de València fins el diumenge 21 d'octubre per a sensibilitzar els escolars i la ciutadania sobre la realitat que es viu al Mediterrani. Dilluns pròxim salparà per a reprendre les missions d'observació, denúncia i rescat.

El capità de l'Open Arms, Riccardo Gatti, alerta que l'emergència actual “no és per l'arribada a Europa, sinó per les persones que moren a la mar”. Per això, “cal estar allí per a seguir les tasques de rescat i denúncia”, assegura.

Gatti també adverteix sobre el greu problema que representa “el gran nombre d'arribades” al mar d'Alborán i denuncia que al Mediterrani central les polítiques europees “han portat a la desaparició de les ONG” i amb prou faenes hi ha operatius de rescat i de denúncia “per a mostrar el que passa allí, que són violacions de les normatives internacionals”.

“Els rescats no s'han parat per complet però han anat creixent les dificultats”, aclareix el capità de l'Open Arms qui destaca la falta d'un port on desembarcar els rescatats. És per això que han optat per seguir les tasques de denúncia de totes les violacions dels drets humans en el mar i les accions directes dels governs.

Activitats previstes per als visitants

Fins diumenge, els visitants de l'Open Arms coneixeran la tripulació i veuran vídeos i fotos de rescats. Podran conéixer de primera mà la realitat i el context del que passa al Mediterrani i es farà “una tasca de sensibilització pedagògica perquè s'entenga què està passant”, explica Gatti.

Entre els onze membres de la tripulació es troba Anabel Montes, una de les integrants de l'ONG retinguts a Sicília acusats d'afavorir la immigració clandestina i ser equiparats amb la màfia. “Que es prengueren tantes mesures per a detindre un vaixell xicotet com el de l'Open Arms volia dir que molestaven perquè mostraven una realitat que es vol amargar”, comenta el capità de l'embarcació.

També et pot interessar

stats