L'Open Arms rescata més de cent persones en dues barques "en situació crítica"

En les embarcacions viatjaven dones embarassades, xiquets i nadons en estat de “pànic total”.

Imatges d'@openarms_fund

L'ONG Proactiva Open Arms ha rescatat aquest divendres 118 persones migrants que viatjaven en dues embarcacions al Mediterrani i que es trobaven en “situació crítica”. 

A primera hora del matí la fundació ha anunciat a través del seu compte de Twitter que havien trobat una embarcació amb 44 homes “en estat d'hipotèrmia severa" i que estaven "dos dies abandonats a la mar, sense gasolina, amb una via d'aigua i a la deriva". "Oblidats per la Unió Europea, ara fora de perill i a bord de l'Open Arms", afegia el comunicat.

El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha remarcat en un altre tuit: "La bona noticia és que els trobem vius, la dolenta és que feia dos dies que estaven mullats i abandonats en aquesta mar hivernal, la més militaritzada del planeta".

Sobre el segon rescat, des de la fundació asseguren que s’ha produït “amb moltes dificultats”, ja que dos persones s’han llançat a la mar i han hagut de rescatar-les. En l’embarcació viatjaven 74 persones, entre les quals hi ha dones embarassades, xiquets i nadons “en estat de pànic total”. 

També et pot interessar

stats