L’Open Arms rescata 55 persones davant de les costes de Líbia

11 persones han sigut evacuades a Lampedusa i el vaixell viatja amb la resta de migrants cap a Sicília.

VÍDEO | L’Open Arms rescata 55 persones davant de les costes de Líbia

L’Open Arms ha rescatat 55 persones davant de les costes de Líbia. Onze han sigut evacuades a Lampedusa per l’estat de salut que presentaven, mentre que el vaixell viatja amb la resta de migrants cap a Sicília.

Els rescatats, que portaven tres dies al mar, anaven a la deriva en una embarcació precària i mostraven un grau alt de deshidratació. Entre ells hi ha quatre nadons i tres dones embarassades.

Líbia, d’on haurien eixit els migrants rescatats, viu una guerra civil i és un lloc perillós per a prop dels 6.000 refugiats subsaharians que hi malviuen. A hores d’ara, la ruta del Mediterrani central és una de les més mortíferes per als migrants. Es calcula que hi han mort vora 350 persones en el primer semestre d’enguany.

L’Aita Mari torna a casa pel “bloqueig” del govern espanyol

La nau de rescat humanitari Aita Mari tornarà aquest diumenge al port de Pasaia (Guipúscoa) en no poder iniciar la tasca de salvament al mar a causa del “bloqueig” del govern espanyol.

Fins ara, l’Aita Mari no ha pogut dur a terme aquesta tasca per falta de permisos i ha estat des de l’abril passat repartint ajuda humanitària entre els refugiats a Grècia.

L’associació Maydayterraneo ha denunciat aquesta situació i també la “clara vulneració dels drets humans al mar” que suposa l’arrest de l'alemanya Carola Rackete, capitana del vaixell de rescat Sea-Watch 3.

També et pot interessar

stats