L’Open Arms rescata 44 persones després del bloqueig italià

Nou persones han mort, 22 han sigut rescatades i vora 20 continuen desaparegudes en aigües de l’illa italiana de Lampedusa.

Dues persones han mort, 22 han sigut rescatades i vora 20 continuen desaparegudes en aigües de l’illa italiana de Lampedusa.
Dues persones han mort, 22 han sigut rescatades i vora 20 continuen desaparegudes en aigües de l’illa italiana de Lampedusa.

En la primera missió després de vint dies de bloqueig a la costa italiana, l’Open Arms ha rescatat aquesta matinada 44 persones amuntegades en una embarcació de fusta, entre les quals hi ha almenys dos xiquets i quatre dones.  El vaixell de salvament està a l’espera que les autoritats de Malta indiquen on traslladar les desenes de rescatats, a més de denunciar les morts pel naufragi d’una pastera en aigües de Lampedusa. 

“La missió 67 d’Open Arms localitza una embarcació de fusta amb 40 persones a bord, quatre xiquets. L’estem atenent ara mateix mentre ens mantenim a l’espera d’indicacions de les autoritats”, ha publicat en el seu compte de Twitter el fundador de l’ONG, Òscar Camps. Mentrestant, l’Open Arms continua a poques milles de la costa fins que reba autorització d’atracar, una situació que la tripulació qualifica de “vergonyosa”. 

El 2 d’octubre l’Open Arms va salpar des del port de Nàpols per a iniciar la missió 67, després d’haver estat retingut des del 22 d’agost fins al 21 de setembre al port de Lampedusa per a solucionar les irregularitats detectades en una inspecció del Ministeri de Transports italià.

Nou morts i vora 20 desapareguts en aigües de Lampedusa

Unes milles més al sud-oest, en aigües de l’illa italiana de Lampedusa, nou persones han mort, 22 han sigut rescatades i vora 20 continuen desaparegudes després del naufragi d’una barcassa, segons ha informat aquest dilluns la Guàrdia Costanera. Passada la mitjanit es va albirar un xicotet vaixell de fusta amb prop de 50 migrants, però, segons han informat les autoritats, l’embarcació ha bolcat a causa de les males condicions de la mar i un dispositiu de rescat ha continuat les tasques de cerca per l’aire.

També et pot interessar