L’Open Arms rescata 237 persones al Mediterrani en menys de 24 hores

Se sumen a les 407 salvades per l'Ocean Viking i a les 78 arreplegades per l'Alan Kurdi.

Imatges del rescat de la matinada d'aquest dimarts de l'Opern Arms

El vaixell Open Arms ha rescatat en menys de 24 hores 237 persones a aigües internacionals després d’haver reparat provisionalment el motor. Se sumen als 403 migrants que han sigut arreplegats per l’Ocean Viking, que desembarcaran al port italià de Tàrent, i l’Alan Kurdi, que també ha pujat a bord 78 supervivents de la mar.

El rescat dut a terme per l’Open Arms s’ha produït a aigües de la zona de recerca i rescat de Líbia i Malta. Des de l’associació alerten que no hi ha cap vaixell humanitari prop de la zona on es troben.

El motor de l’embarcació humanitària espanyola necessita urgentment ajuda per a continuar fent-hi rescats i, per això, han fet una crida en el seu perfil de Twitter oficial. Assenyalen que el vaixell té 47 anys i 59.000 milles navegades. En aquest temps ha pogut salvar 6.000 vides. Els membres de la tripulació expliquen que el “motor s’esgota” i que necessiten un “altre vaixell” per a continuar rescatant persones que es llancen a la mar fugint de la realitat dels seus països.

L’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (Acnur) estima que més de seixanta persones han mort enguany intentant arribar de manera irregular a les costes del sud d’Europa. Les Nacions Unides i les ONG reclamen a la UE l’establiment d’un mecanisme que garantisca el desembarcament dels rescatats en un port segur de manera àgil.

També et pot interessar

stats