L’Open Arms rescata 237 persones al Mediterrani en menys de 24 hores

Se sumen a les 407 salvades per l'Ocean Viking i a les 78 arreplegades per l'Alan Kurdi.

L’Open Arms rescata 237 persones al Mediterrani en menys de 24 hores

El vaixell Open Arms ha rescatat en menys de 24 hores 237 persones a aigües internacionals després d’haver reparat provisionalment el motor. Se sumen als 403 migrants que han sigut arreplegats per l’Ocean Viking, que desembarcaran al port italià de Tàrent, i l’Alan Kurdi, que també ha pujat a bord 78 supervivents de la mar.

El rescat dut a terme per l’Open Arms s’ha produït a aigües de la zona de recerca i rescat de Líbia i Malta. Des de l’associació alerten que no hi ha cap vaixell humanitari prop de la zona on es troben.

El motor de l’embarcació humanitària espanyola necessita urgentment ajuda per a continuar fent-hi rescats i, per això, han fet una crida en el seu perfil de Twitter oficial. Assenyalen que el vaixell té 47 anys i 59.000 milles navegades. En aquest temps ha pogut salvar 6.000 vides. Els membres de la tripulació expliquen que el “motor s’esgota” i que necessiten un “altre vaixell” per a continuar rescatant persones que es llancen a la mar fugint de la realitat dels seus països.

L’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (Acnur) estima que més de seixanta persones han mort enguany intentant arribar de manera irregular a les costes del sud d’Europa. Les Nacions Unides i les ONG reclamen a la UE l’establiment d’un mecanisme que garantisca el desembarcament dels rescatats en un port segur de manera àgil.

També et pot interessar