L’Open Arms espera per a desembarcar les 282 persones rescatades al Mediterrani

Itàlia autoritza emparar els 403 migrants rescatats per l’Ocean Viking i Malta acull els altres a bord del vaixell Alan Kurdi.

L’últim rescat de l’Open Arms, aquest dimecres en aigües del Mediterrani
L’últim rescat de l’Open Arms, aquest dimecres en aigües del Mediterrani / @campsoscar

Les 282 persones que es troben a bord de l’Open Arms esperen sense resposta l’acollida d’algun país europeu. El vaixell humanitari és l’únic que es troba actualment en la zona de cerca i rescat de Líbia, punt d’origen de la majoria de migrants que es llancen al Mediterrani fugint de la guerra, i fa dos dies que demana un port segur on desembarcar.

L’últim rescat, el quart en menys de 48 hores, es va produir aquest dimecres després de localitzar una embarcació amb 45 persones. Entre elles es trobava un xiquet de cinc anys i diversos ferits “que possiblement requereixen que els evacuen”. “Mentre Líbia continue en guerra i siga un infern, ells seguiran jugant-se la vida per fugir”, alertaven les xarxes socials de l’Open Arms per les cridades de socors en el que és considerat el major cementeri del món.

La primera operació va tindre lloc a última hora del dilluns, amb el rescat de 56 persones. De matinada en salvaven 102 més i hores després, sense a penes haver dormit, rebien una alerta per a socórrer-ne 79 més. Al vaixell es troben almenys tres dones i 38 menors no acompanyats que procedeixen de països com el Sudan del Sud, Gàmbia, Egipte, el Senegal, el Txad, Burkina Faso, Guinea o la República Centreafricana.

L’Ocean Viking i l’Alan Kurdi troben port d’acollida

Les autoritats italianes sí que han autoritzat aquest dimecres emparar els 403 migrants rescatats per l’Ocean Viking, embarcació que gestionen les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres (MSF). A més, Malta ha consentit que els altres 77 migrants a bord de l’Alan Kurdi, de l’alemanya Sea Eye, puguen arribar al país, tal com ha explicat l’ONG en les xarxes socials.

El Sea Eye ha mostrat la duresa dels rescats a través del seu compte de Twitter. Ha demanat a la Unió Europea que no siga necessari negociar els desembarcaments de manera individual, perquè els migrants rescatats es veuen obligats a esperar durant dies en la mar.

Una campanya per a reparar l’Open Arms

Fa mesos que les avaries dificulten la missió de l’organització espanyola en la mar. “En poc més de dos anys aquest vell remolcador ha salvat més de 6.000 vides, però el seu motor s’esgota i necessita una reparació definitiva que no podem afrontar”, expliquen. Per això, l’Open Arms ha llançat una campanya que ajude a costejar les reparacions “cada vegada més freqüents i costoses”. De moment han aconseguit vora 320.000 euros dels 600.000 que necessiten perquè el vaixell estiga en ple rendiment.

També et pot interessar

stats