L’Open Arms es dirigeix cap a aigües italianes gràcies a una decisió judicial

Matteo Salvini assegura que en les pròximes hores tornarà a signar una negativa perquè el vaixell puga desembarcar.

VÍDEO | L’Open Arms es dirigeix cap a aigües italianes gràcies a una decisió judicial

El fundador de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha anunciat que entraran en aigües italianes perquè ja no corren el risc que els multen o arresten després que un tribunal italià haja donat per nul el decret que ho impedia. El vaixell humanitari fa 13 dies que està al Mediterrani amb 147 migrants a bord per als quals sol·licitaran “l’evacuació mèdica”

“Estem a 30 milles de Lampedusa, ens hi acostarem més i entrarem en aigües territorials italianes. Sol·licitarem acostar-nos-hi, però ara no hi ha cap prohibició”, ha assegurat Camps.

En declaracions a la premsa a Madrid, el fundador de l’ONG ha indicat que és possible que els primers a ser evacuats en siguen els menors.

Camps s’ha reunit aquest dimecres a Madrid amb l’ambaixador d’Alemanya a Espanya i li ha demanat que “medie” per a crear “un eix reforçat” entre Alemanya, França i Espanya. 

Salvini assegura que signarà una altra prohibició

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha reiterat que en les pròximes hores tornarà a signar una negativa perquè l’Open Arms puga desembarcar a Lampedusa. 

"Vivim en un país en què un advocat del tribunal administratiu del Laci vol donar permís per a desembarcar a Itàlia a un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les pròximes hores el meu no", ha dit Salvini.

Espanya treballa amb la CE per a buscar una solució europea comuna 

El govern espanyol en funcions està col·laborant amb la Comissió Europea i altres països per a aconseguir una solució europea comuna per a l’Open Arms. 

Segons fonts governamentals, "Espanya confia que s'aconseguisca" una solució comuna, mentre que fonts comunitàries han assegurat que els contactes "estan en curs" i acullen de grat que alguns estats membres participen "activament" amb ells.

També et pot interessar

stats