L’Open Arms demana a la fiscalia italiana que actue

L’embarcació continua ancorada a una milla de Lampedusa esperant que el govern italià els deixe desembarcar.

VÍDEO | L’Open Arms demana a la fiscalia italiana que actue

Ja són 16 les nits que han passat a bord de l’Open Arms les 134 persones rescatades en el mar. L’embarcació continua ancorada a una milla del port de l’illa italiana de Lampedusa esperant que el govern italià els deixe desembarcar. 

La situació al vaixell és “terrible, tant en la part física com en la psicològica”, afirma Òscar Camps, director d’Open Arms. Els psicòlegs a bord adverteixen que la situació es deteriora i que les persones estan desesperades sense saber què serà d’elles.

Per la seua banda, des d’Open Arms demanen la Fiscalia italiana que actue per a fer complir les resolucions judicials que autoritzen el desembarcament.

El Centre de Coordinació de Rescats d’Itàlia ha demanat que s’autoritze l’entrada a port. Tanmateix, Mateo Salvini, ministre de l’Interior italià, continua negant el permís per a desembarcar. La fiscalia d’Agrigento ha obert una investigació per presumpte segrest de persones. Sis països europeus, inclosa Espanya, han acordat el repartiment dels immigrants, però la Comissió donarà suport quan desembarquen. 

Òscar Camps: “Som víctimes d’un segrest, i no de pirates somalis”

Des del seu perfil de Twitter, Òscar Camps ha interpel·lat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, denunciant la situació de tensió que es viu dins de l’embarcació i denunciant que es trobem retinguts en contra de la seua voluntat per un govern europeu, l’italià. 

També et pot interessar