L’Open Arms col·laborarà amb Salvament Marítim en rescats a l'estret de Gibraltar i al mar d’Alborán

Aquesta col·laboració forma part de la política migratòria de l'executiu de Sánchez.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental de Badalona
Proactiva Open Arms és una organització no governamental de Badalona / Proactiva Open Arms

L'ONG Proactiva Open Arms col·laborarà amb Salvament Marítim en les tasques de rescat a l'estret de Gibraltar i al mar d’Alborán. Així ho feia saber en les seues xarxes socials fa unes hores.

El Ministeri de Foment ha informat que treballaran de manera coordinada i ha assenyalat que aquesta col·laboració forma part de la "política migratòria" de l'executiu de Pedro Sánchez, basada "en la defensa dels drets humans i en el manteniment de la seguretat de les fronteres".

Aquesta col·laboració suposarà que l'ONG pose a disposició de Salvament Marítim els seus recursos humans i materials, i serà en els pròximes setmanes quan es concretarà la fórmula jurídica per a fer-ho efectiu.

Per la seua banda, una portaveu de l'ONG ha assenyalat: "L'objectiu és evitar al màxim la pèrdua de vides al mar en la vella ruta del sud d'Espanya”. L’Open Arms va començar a rescatar immigrants la tardor de 2015 a l'illa grega de Lesbos i ja ha rescatat més de 27.000 persones al mar.

Increment del flux migratori cap al sud d’Espanya com a conseqüència del bloqueig Italià

Segons l'ONG, el bloqueig d'Itàlia i Malta també ha provocat un increment en el flux migratori cap al sud d'Espanya, que rep més del 40% de totes les arribades a Europa per mar d’enguany.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental catalana amb seu a Badalona, la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Va nàixer d'una empresa de socorrisme i salvament marítim i des de setembre de 2015 treballa a les costes gregues per a ajudar els refugiats.

També et pot interessar

stats