L'ONG Amref Health Africa, premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional 2018

L'organització, que dóna accés a una sanitat bàsica de qualitat a les comunitats africanes, s'ha imposat a 26 candidatures de 17 nacionalitats.

L'ONG dóna accés a una sanitat bàsica de qualitat a les comunitats africanes
L'ONG dóna accés a una sanitat bàsica de qualitat a les comunitats africanes / Amref Salud África

L'ONG Amref Health Africa i la seua divisió espanyola Amref Salud África, una organització internacional sanitària d'origen i gestió completament africanes, ha estat guardonada amb el premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional 2018, que s'ha dictaminat a Oviedo. Amref Health Africa té com a objectiu donar accés a una sanitat bàsica de qualitat a totes les comunitats del continent africà.

Amref traballa en una trentena de països africans i ha atés uns 110 milions de persones en els seixanta anys que fa que existeix. El seu àmbit d'actuació se centra en projectes de salut materna i infantil, en la lluita contra el VIH, la tuberculosi o la malària, en la formació de personal sanitari local, i en la  promoció de la investigació.

La seua candidatura ha guanyat entre les 26 que s'hi havien presentat, de 17 nacionalitats diferents. És el tercer premi Princesa d'Astúries que s'atorga de la 23a edició, després dels concedits al cineasta americà Martin Scorsese, en la categoria d'Arts, i a la periodista mexicana Alma Guillermo Prieto, en la de Comunicació i Humanitats.

També et pot interessar

stats